joi, 13 noiembrie 2014

PRAJITURA KREM A LA KREM CU ANANAS


O
O prajitura care are un succes nemaipomenit indiferent in care varianta.Nesanatoasa )))) dar buuuuuuna...
INGREDIENTE:
BLAT:
7oua
7linguri zahar
1plic CREME OLE dr OETKER cacao
1praf de sare
CREMA:
1plic CREME OLE dr OETKER crema de vanilie
150ml lapte
300ml frisca lichida
1plic intaritor de frisca
1conserva compot ananas bucati
GLAZURA:
150gr ciocolata neagra
50gr unt
50gr frisca lichida
2linguri coniac sau lichior cafea sau ce avem
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se intaresc iar.Adaugam galbenusurile,apoi praful de la dr Oetker si omogenizam compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in ea.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit ,pana se coace blatul.Scoatem si lasam sa se racasca blatul..
Punem laptele cu frisca  lichida,praful de vanilie si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste,apoi punem bucatile de ananas si amestecam usor.Punem crema peste blat.
Pregatim glazura:Punem bucatile de ciocolata  cu frisca lichida si lasam sa se topeasca,apoi adaugam untul si coniacul si amestecam bine.Lasam putin glazura sa se racoreasca,apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.
Crema mea a fost galbena pentru ca am pus colorant alimentar.