BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

miercuri, 27 iunie 2012

TIRAMISU CU CAPSUNI

ingrediente

  • 1kg capsuni
  • 4oua
  • 250gr mascarpone
  • 180gr zahar(eu am pus indulcitor diamant)
  • 24piscoturi
  • 175ml suc de capsuni+1lingura zahar(indulcitor)+125ml apa

Mod de preparare reteta Tiramisu cu capsuni

Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si pana la 300ml punem apa.
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam cu 120 gr  zahar sau indulcitor pana se albesc.Se pune crema de mascarpone si se omogenizeaza bine.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga 60gr zahar sau indulcitor si se bat pana se intaresc.,apoi le incorporam in compozitia de mai sus,omogenizand bine.Adaugam si capsunile si amestecam usor.
Intr-o forma rotunda de tort de 20cm,cu fund detasabil,punem un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de capsuni,peste care turnam un strat de crema,apoi continuam la fel pana terminam crema si piscoturi.Dam la rece cateva ore,inainte sa dam marginile formei jos.Ornam cu capsuni.

Tipsuri

  • 1ouale sa fie cat mai proaspete,daca se poate,de tara

Reteta in imagini

marți, 26 iunie 2012

SIROP DE VISINE

eu am facut siropul cu fructoza din cauza problemelor de sanatate,dar se poate face si cu zahar 

Ingrediente

  • 2 kg visine fara samburi
  • 2 l apa fiarta si racita
  • 2 plicuri gelfix 1:1 dr Oetker
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1,2 kg fructoza(sau 2,5kg zahar)

Mod de preparare reteta Sirop de visine

Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele.
In sucul filtrat se adauga continutul plicurilor de gelfix amestecate in prealabil cu 4linguri fructoza sau zaharul.Se amesteca bine si se pune pe foc.Cand incepe sa dea in clocot,adaugam restul de fructoza si se lasam sa fiarba 5minute.
Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle curate si se da la rece.Se dilueaza dupa gust cu apa rece.



duminică, 17 iunie 2012

CARTOFI NOI LA CUPTOR

Ingrediente

  • 2kg cartofi noi
  • 150gr telemea de vaca rasa
  • 50gr cascaval ras
  • 6oua
  • 50gr unt
  • 500ml lapte
  • branzica de la delaco
  • patrunjel tocat
  • 1lingurita chimen
  • marar tocat - o lingurita
  • sare
  • piper
  • unt pentru tapetat

Mod de preparare reteta Cartofi noi la cuptor

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase.
Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem cartofii in straturi in vas.








Batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam laptele,chimenul,mararul si patrunjelul si omogenizam bine.Turnam amestecul peste cartofi si punem deasupra unt taiat cubulete.Dam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca,apoi adaugam cascavalul si cubuletele de branzica si dam la cuptor pana este rumenit frumos deasupra.Scoatem si presaram desupra telemea,din abundenta.Servim cald