BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

sâmbătă, 31 iulie 2010

TORT DIPLOMAT























.. 

Ingrediente

  • 1cutie dr,oetker TORT DIPLOMAT
  • 2oua
  • 1l lapte rece
  • 1piersica
  • 20gr coaja de portocale confiate
  • 1conserva compot ananas
  • 1conserva compot mandarine
  • 3kiwi
  • 200gr frisca hulala
  • 1intaritor de frisca
  • 17piscoturi
  • Portii: 16
  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Se taie cubulete fructele si se pun la scurs cele din compot,intr-o sita.
Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200ml suc din compotul de ananas si mandarine si se lasa la inmuiat 10minute,impreuna cu coaja de portocale confiate.
Se pregateste un vas mai mare in care se pune apa sa fiarba.Separat se bat doua oua care se pun in vasul cu sarlota care a stat la inmuiat,apoi vasul se pune in cratita de pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa compozitia si devine un sos,amestecand continuu sa nu se prinda.Se lasa sarlota la racit.
Intr-un vas se pune laptele rece,se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul,la inceput incet,apoi tare pana se intareste frisca.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil de 28cm se pun piscoturile pe fundul formei si se stropesc cu sucul din compot ramas.
Se incorporeaza sarlota in frisca batuta,dupa ce s-a racit sarlota,apoi se adauga fructele si se omogenizeaza cu grija.
Se rastoarna compozitia in forma de tort si se da la frigider cateva ore.
Frisca lichida se bate cu intaritorul de frisca si se orneaza tortul dupa ce ati scos inelul de la forma de tort

Reteta in imagini

FASOLE GALBENA CU PUI

sotul meu a spus sa mai fac,caci a fost foarte buna.... 

Ingrediente

  • 1kg fasole galbena
  • 6pulpe pui,ciocanele
  • 3-4rosii
  • 1morcov
  • piper,sare,vegeta
  • 2cepe verzi
  • 2lingurite boia dulce
  • usturoi,
  • marar,
  • patrunjel
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Cureti fasolea si tai tecile in bucati mai mici.Tai ceapa marunt si partea verde rondele.Cureti morcovul si il tai rondele.Speli pulpele si le stergi.
Intr-o cratita pui putin ulei,adaugi ceapa,morcovul si pulpele si lasi cateva minute pana se rumenesc pulpele.Adaugi sare,piper,vegeta si pui apa cat sa acopere pulpele,pui capac si lasi sa dea cateva clocote,apoi adaugi fasolea si rosiile si lasi sa fiarba in continuare pana s-a inmuiat fasolea si carnea este gata,adaugi boiaua,pui usturoi dupa gust,patrunjel si marar,mai sarezi daca trebuie.

Reteta in imagini

IEPURE DE CASA LA CUPTOR



Ingrediente
  • 1iepure de casa
  • piper,sare.vegeta
  • 1lingura sos soia
  • 1lingura sos worcester
  • usturoi
  • slanina
  • foi de dafin
  • ulei de masline
  • 1ardei gras
  • 2cepe verzi
  • 1borcan ciuperci
  • 1lingurita rozmarin
  • patrunjel
  • 1morcov
  • 100ml suc de rosii
  • 1legatura de patrunjel
  • 1pahar de bere

Mod de preparare

Se spala iepurele.Se face un sos din sosul de soia si woecester,ulei,sare,piper,rozmarin,cimbru si vegeta si se unge iepurele si se lasa cateva ore la rece.
Se pune iepurele in vasul roman,se impaneaza cu slanina si usturoi,turnam berea,sucul de rosii si amestecul in care a stat iepurele.
Se pun ardeii tocati marunt,morcovul taiat rondele,ardeiul maruntit,ciupercile,ceapa taiata rondelesi patrunjelul tocat marunt,2-3foi de dafin,se mai sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se da la cuptor cu vasul acoperit 2 ore,apoi se da jos capacul si se mai lasa 30minute pana se rumeneste frumos.
Se serveste cu piure de cartofi si salata

Reteta in imagini







PIZZA CU BLAT DE PAINE

ceva rapid si bun.... 

Ingrediente

  • 8felii paine toast
  • salam uscat felii
  • 4cremvursti din piept de pui
  • felii de muschi file
  • ardei gras
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • unt
  • smantana
  • ketchup
  • cascaval ras
  • telemea rasa
   

Mod de preparare

Se ung feliile de paine si se pun cu partea unsa pe o tava.Se ung feliile deasupra cu ketchup,se pun salamul taiat bucatele,cremvurstii taiati la fel cubulete,muschiul file taiat bucatele,se adauga branza rasa,cascavalul ras,ceapa verde taiata rondele(doar frunzele)putina smantana si rosiile taiate rondele.
Se da la cuptor 10minute,pana se rumeneste usor

Reteta in imagini