duminică, 15 mai 2011

FICATEI DE PUI IN VIN



nu mai mancasem ficatei de vreo 10ani....deliciosi.... 

Ingrediente

  • 500gr ficat de pui,
  • 4fire ceapa verde,
  • 2catei usturoi,
  • 1/2lingurita de oregano uscat,
  • 1pahar vin alb demisec,
  • 500ml lapte,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Spalam ficateii si ii punem in lapte cel putin 30minute,apoi ii scoatem intr-o sita si ii lasam sa se scurga si ii stergem cu un prosop de hartie.
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in putin ulei cateva minute,apoi adaugam ficateii si ii lasam sa se rumeneasca putin,amestecand din cand in cand si intorcandu-i de pe o parte pe alta.Cand sunt aproape gata,punem vinul si condimentele si mai lasam cateva minute.
Se servesc calzi cu piure de cartofi sau cu mamaliga.