luni, 30 mai 2011

CIORBA DE PUI CU CIUPERCI


Ingrediente
  • 1 piept de pui,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 4 fire ceapa verde,
  • 2 morcovi,
  • 500 gr ciuperci, 
  • 1cutie rosii bucati in bulion, 
  • 2 cartofi,
  • 500 ml bors, 
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel,
  • leustean
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Curatam morcovii si ii taiem marunt. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt. Punem legumele si carnea in putin ulei(fara cartofi) si calim cateva minute, apoi adaugam apa si restul de ciuperci curatate si taiate felii, cartofii,condimentam si lasam pe foc cu capacul pus, 20minute. Adaugam si rosiile in bulion si mai lasam 10minute. Completam cu borsul fiert in prealabil, mai condimentam daca trebuie si punem si taiteii, mai lasam vreo 2-3minute, oprim focul si presaram leustean si patrunjel si punem capacul cateva minute.
Servim cu smantana.