miercuri, 9 noiembrie 2011

SUFLEU DE OREZ CU PIERSICI


200gr orez cu bob rotund
1l lapte
1compot de piersici
1plic zahar vanilat bourbon
4oua
80gr unt moale
6linguri zahar
zahar pudra


Mod de preparare reteta Sufleu de orez cu piersici

Punem intr-o oala laptele cu orezul si zaharul vanilat si lasam pe foc pana da cateva clocote,amestecand din cand in cand.Stingem focul si acoperim cu un capac 30minute,pana orezul absoarbe tot laptele.Lasam sa se raceasca.

Punem la scurs piersicile dupa ce le-am taiat cubulete.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu untul moale si cu zaharul.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam peste orez piersicile, galbenusurile,apoi incorporam cu grija albusurile si omogenizam bine.

Ungem cu unt o forma de sufleu in care turnam amestecul si dam la cuptor aproximativ o ora,pana se rumeneste frumos.Servim cald,cu zahar pudra presarat deasupra.