marți, 29 noiembrie 2011

PRAJITURA,,VALURILE DUNARII''



am vazut reteta in revista Ioana din 2008....de atunci ma tot uit la ea :))) am modificat cantitatile pe ici pe colo,faina era prea multa,visinele la fel,crema prea putina...daca tot e ziua Inei...ii urrez si aici la multi ani....
Ingrediente

BLAT:

1borcan compot visine fara samburi
250gr rama cub
300gr zahar
6oua
7linguri lapte
350gr faina
1plic praf de copt(cu sofran,am avut eu)
2linguri cacaoa
1fiola esenta rom

CREMA SI ORNAT:

2plicuri budinca vanilie
750ml lapte
6linguri zahar
100gr unt moale
100gr ciocolata de menaj
100gr frisca(eu am avut gata preparata)

Punem visinele intr-o sita,la scurs.

Margarina o batem cu zaharul si un praf de sare,pana se albeste compozitia.Inglobam pe rand ouale,apoi laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt.Amestecam foarte bine.

Tapetam o tava pentru copt cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia pregatita.In restul de aluat punem cacaoa si esenta de rom si punem peste aluatul alb.Asezam deasupra visinele si dam la cuptor in jur de o ora sau mai putin,pana este copt blatul.Lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia de copt de pe fundul blatului.

Dizolvam praful de budinca in 150ml lapte,punem zaharul iar restul de lapte il punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam compozitia cu budinaca si lasam pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam untul sau margarina pentru prajituri si omogenizam bine.

Turnam budinca peste blat si nivelam.

Topim ciocolata,adaugam frisca si amestecam bine.Repartizam glazura neuniform pe blat.Dam la rece cateva ore.(eu am taiat imediat:)))



 
S-AR PUTEA SA ITI PLACA SI:


 PRAJITURA,,PARADIS TROPICAL''

TORT CU MASCARPONE