miercuri, 12 ianuarie 2011

SUFLEU DE LEGUME CU JAMBON


Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 1 conopida mica,
  • 450 gr broccolli congelat,
  • 600 ml lapte,
  • 6 oua,
  • 200 gr cascaval,
  • 150 gr branza de vaca,
  • 2 linguri patrunjel tocat,
  • 1 lingura hrean din borcan,
  • 1 lingurita verdeturi italiene, 
  • sare,piper,
  • 200 gr jambon(sau sunca presata,muschi file),
  • fasii de ardei gras ,
  • rosii cherry pt ornat

  •   Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii.Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10minute,din momentul in care incep sa fiarba cartofii.
Se despart buchetele conopida.
Scoatem broccolli din congelator.
Scoatem cartofii din apa si ii punem la scurs intr-o sita.Punem in apa ramasa broccolli si conopida si lasam sa fiarba 5minute.Se scot si se lasa la scurs.
Se taie cubulete jambonul.
Radem cascavalul si telemeaua.
Separam galbenusurile de albusuri.Batem spuma cu un praf de sare,albusurile.Adaugam galbenusurile,sare,piper,patrunjelul,verdeturile.Punem branza rasa si jumatate din cascaval.
Se unge o forma termorezistenta cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se pun cartofii,conopida,broccolli si jambonul si desupra se toarna compozitia de oua batute.Se presara restul de cascaval,rosiile taiate in doua si fasii de ardei gras si se da la cuptorul preincalzit 50minute,pana compozitia se rumeneste frumos.

Reteta in imagini

4 comentarii:

  1. Vad ca te pricepi la sufleu, ai facut atatea incat cred ca as putea incerca si eu una dintre retetele tale. Tu pe care mi-o recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Robert,mai traiesti??????poti incerca oricare dintre sufleuri,depinde ce ingrediente iti plac mai mult,toate au avut succes la masa

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Traiesc Ela, dar nu stiu cat mai rezist daca nu mananc repede un sufleu :P Cel cu legume si jambon mi-a facut cu ochiu`, dar am zis sa te intreb, poate a fost vreunul mai laudat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Robert,despre cel cu jambon,nepotul meu cel mofturos spunea ca este o delicatesa....

    RăspundețiȘtergere