BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

miercuri, 29 iunie 2011

GEM DE CIRESE SI VISINE


Ingrediente

  • 1,5kg cirese cantarite fara samburi
  • 0,5kg visine(la fel,cantarite fara samburi)
  • 2plicuri gelfix 3:1
  • 1kg zahar
  • 1plic sare de lamaie


Mod de preparare

Spalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine.
Amestecam gelfix-ul cu zaharul si sarea de lamaie si turnam peste fructe,omogenizand bine.Punem intr-o cratita,la foc potrivit,amestecand continuu.Mai lasam pe foc 10-15minute din momentul in care incepe sa fiarba.Verificam daca este legata compozitia punind pe o farfurie putin gem,daca nu se imprastie,este gata.
Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se lasa la cald intr-o patura,pana a doua zi.

Reteta in imagini

duminică, 26 iunie 2011

GEM DE VISINE


Ingrediente

  • 2kg visine(cantarite fara samburi sa ramana atat)
  • 1kg zahar
  • 2plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
  • 1/2lamaie

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute


Mod de preparare

Spalam visinele si le scoatem samburii.
Taiem lamaia bucati foarte mici si amestecam cu visinele.
Se amesteca gelfixul cu doua linguri de zahar si se toarna peste visine,se amesteca bine compozitia.Punem intr-o cratita,la foc moderat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba,luam de pe foc si turnam restul de zahar si punem inapoi pe foc,amestecand si luind spuma ce se formeaza deasupra,timp de vreo 15minute.
Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se intorc borcanele cu capacele in jos 5-10minute,operatiunea efectuindu-se de 2-3 ori,apoi se pun borcanele intr-o patura si se lasa la cald pana a doua zi.

Reteta in imagini

vineri, 24 iunie 2011

GEM DE CIRESE


Ingrediente

  • 1kg cirese(fara samburi)
  • 1kg zahar
  • 1plic gelfix 1:1
  • 1plic sare de lamaie

Mod de preparare

Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii,apoi le cantarim sa ramane 1kg.Punem intr-un bol si acoperim ciresele cu zahar,lasam o ora,
Punem ciresele cu zaharul intr-o cratita,adaugam gelfix-ul si sarea de lamaie si lasam pe foc,amestecand continuu si luind spuma ce se formeaza deasupra.Lasam sa fiarba cateva minute,pana se leaga compozitia,verificand daca este gata,punand cate un strop din gem pe o farfurie,daca nu se imprastie,este gata.
Turnam in borcane sterilizate si punem borcanele rasturnate,schimband pozitia dupa 10minute si din nou facem la fel.Punem borcanele intr-o patura la cald pana a doua zi.

Reteta in imagini

miercuri, 8 iunie 2011

DELICIU DE VARA CU CAPSUNI SI VISINE

ultimele capsuni din gradina si primele visine din gradina....

Ingrediente

BLAT
: 8oua
8linguri cu varf de faina
8linguri zahar
2linguri amidon alimentar
1praf de copt
8linguri ulei
8linguri lapte
300gr capsuni 
2linguri pesmet 
CREMA SI UMPLUTURA
6linguri gem de capsuni
200gr frisca lichida 
250gr crema mascarpone
60gr zahar pudra
1plic intaritor de frisca
200gr visine
DECOR: 
500gr visine
 2plicuri gelatina rosie
5linguri zahar
zeama de la visine si apa pana la 500ml
ORNAT:
300ml frisca lichid
1plic intaritor de frisca 
2linguri zahar pudra 
  • Portii: 8Portii: 8

Mod de preparare

Curatam coditelele capsunilor si daca sunt mari capsunile le taiem in doua si le punem la scurs,intr-o sita.Zeama ce ramane de la ele o pastram pentru prepararea gelatinei.Dupa ce s-au scurs trecem capsunile prin pesmet.
Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o sita.Pastram zeama scursa de la ele.
Separam albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zahar pana se albeste zaharul si se topeste,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina,amidonul si praful de copt.Separat batem albusurile cu un praf de sare,apoi le adaugam in compozitia de mai sus si amestecam bine,de jos in sus.Adaugam jumatate din capsuni si amestecam cu grija.
Pe fundul unei forme de tort cu margini detasabile,punem o hartie de copt si rasturnam aluatul.Punem deasupra din loc in loc capsunile ramase si dam la cuptor la foc mic 40minute(nu deschidem cuptorul in primele 20minute).Verificam daca e copt blatul cu o scobitoare,pe mijlocul blatului,daca scobitoarea iese curata,blatul e copt.Scoatem,lasam sa se raceasca,dam marginile jos si luam hartia de copt de pe fundul blatului.Blatul iese moale si pufos,trebuie manevrat cu grija.Il taiem in doua si ungem prima parte cu gem de capsuni.
Pregatim crema:batem frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,apoi adaugam crema mascarpone.Adaugam visinele si omogenizam cu grija.Umplem tortul cu crema si deasupra punem capacul tortului.
Gelatina o amestecam cu zaharul si zeama scursa de la capsuni si visine,500ml(daca nu avem destul lichid,completam cu apa) si punem pe foc,pana incepe sa fiarba.Oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca.
Deasupra blatului punem visinele ramase si turnam gelatina cat este inca calda,lasam sa se raceasca,apoi ornam cu frisca batuta cu intaritorul si zaharul pudra.Dam la frigider cateva ore.



Reteta in imagini