BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

joi, 29 septembrie 2011

TARTA CU LEGUME

ingrediente

  • 5cartofi potriviti
  • 1conserva mica de mazare verde
  • 200gr sunculita taraneasca afumata
  • 100gr telemea
  • 100gr cascaval
  • 5oua
  • 1ardei capia rosu
  • 3fire praz
  • sare,piper
  • 2linguri faina
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare reteta TARTA CU LEGUME

Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare,15minute.Ii scoatem,ii lasam sa se raceasca putin,apoi ii decojim si ii taiem cubulete.

Taiem sunculita marunt.Taiem rondele prazul.
Curatam ardeiul si il taiem cubulete.
Dam pe razatoarea mare cascavalul si telemeaua.
Batem albusurile bine cu sare si piper dupa gust,apoi adaugam galbenusurile,faina,cascavalul,telemeaua,ardeiul,cartofiimazarea bine scursa si sunculita si amestecam cu grija totul.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei si turnam in ea compozitia pregatita si dam la cuptor aproximativ o ora,pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim calda dar este foarte buna si rece.


miercuri, 21 septembrie 2011

PRAJITURA ,,PARADIS TROPICAL''

in 15septembrie am implinit 4ani de casnicie....asa ca am vrut ceva dulce....si cum imi plac tare mult mixurile de prajituri cu fructe de la dr Oetker,am facut una dintre ele...imi place sa adaug cate ceva la ele de fiecare data....acum am adaugat mandarine,frisca si piscoturi....deliciossss.....un paradis tropical ar trebui sa fie si casnicia :)))) 

Ingrediente

  • 1cutie mix pentru prajitura PARADIS TROPICAL CU ANANAS de la dr Oetker
  • 1cutie compot de mandarine
  • 1cutie compot de ananas
  • 200gr piscoturi
  • 50gr unt
  • 200ml smantana  lichida de 35 grasime(sau 32)de la dorna
  • 200ml frisca lichida hulala
  • 150 gr iaurt cremosso de la danone
  • Portii: 8Portii: 8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta Prajitura "Paradis tropical"

Punem biscuitii din cutie in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.
Topim untul intr-un vas in care am pus 7linguri zeama de compot de ananas si il amestecam cu biscuitii,omogenizand bine,apoi punem in forma speciala asezata in prealabil pe un platou.Nivelam bine cu ajutorul unei linguri.Dam la frigider pana pregatim crema.
Mandarinele si ananasul le punem la scurs intr-o sita(inainte taiem marunt ananasul).
Punem intr-un vas mixul pentru crema,smantana,frisca si 300ml apa rece si mixam la viteza mica intai,apoi la viteza mare pana se intareste crema.Adaugam iaurtul rece de la frigider si mixam la viteza mica cateva secunde.
Scoatem de la frigider blatul de biscuiti,punem 3linguri de crema deasupra si nivelam bine.Ornam pe margine cu piscoturi,apoi punem mandarinele,crema si nivelam cu ajutorul unei linguri.Punem desupra ananasul.
Fierbem zeama de compot ramasa(daca nu este 300ml,mai adaugam apa).Luam vasul de pe foc si turnam mixul de jeleu,omogenizam bine si lasam sa se raceasca 5minute.Dam la frigider cateva ore,apoi scoatem forma de carton din jurul tortului.







vineri, 2 septembrie 2011

PULPE DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui intregi,cu spate
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi(galbeni,verzi)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 4 felii lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii mici
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 500 ml supa de pui strecurata
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin proaspat(optional)

Mod de preparare reteta Pulpe de pui cu legume la cuptor

Curatam vinetele si dovlecelul,saram si punem la scurs intr-o sita.
Taiam fiecare pulpa in doua,uscam cu un prosop de hartie si punem intr-un vas termorezistent.
Preparam o marinata din uleiul de masline,sare,piper dupa gust,cimbrul si usturoiul tocat si ungem pulpele cu aceasta compozitie.Acoperim cu un capac si dam la cuptor 40minute.
Intre timp taiem ceapa verde rondele,curatam ardeiul si il taiem fasii,curatam de coaja rosiile si le taiem in doua.
Trecem feliile de dovlecel si de vinete printr-un jet de apa si le lasam sa se scurga de apa.
Scoatem vasul din cuptor si punem printre pulpe feliile de vinete,dovlecel,ardei,ceapa si rosiile,turnam desupra supa,presaram patrunjel si dam din nou la cuptor inca vreo ora,pana pulpele se rumenesc frumos.Putem garnisi cu cateva frunzulite de rozmarin proaspat.(eu am pus putin rozmarin praf)