sâmbătă, 18 februarie 2012

MUSACA DE CARTOFI CU CARNE

Ingrediente

  • 700 g muschi de vitel
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 fir de praz mai mare
  • 2 linguri faina
  • 750 ml supa (eu am avut de curcan)
  • 50 gr branza rasa
  • 1 cub concentrat de vita
  • lapte
  • 1 pachet unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vegeta de legume

Mod de preparare reteta Musaca de cartofi cu carne (altfel)

Punem carnea in robotul de bucatarie si o tocam.Taiem marunt prazul si il punem la calit in putin ulei,apoi adaugam carnea tocata,sare,piper si cimbru dupa gust.Lasam la foc potrivit cateva minute,amestecand din cand in cand,pana se albeste putin carnea.Se pune faina si lasam 3minute,turnam supa si lasam sa fiarba vreo 30minute,amestecand din cand in cand si mai punem apa daca trebuie,punem si cubul de vita.Egata cand a scazut zeama si de abea acopera carnea.
Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,20minute.Scurgem zeama si pregatim un pireu cu lapte si putin unt.
Punem carnea intr-un vas termorezistent,nivelam apoi punem pireul,presaram telemeaua,punem cateva cubulete de unt si dam la cuptor,la foc potrivit vreo 60minute,pana se rumeneste frumos compozitia.


2 comentarii:

  1. De cand am mancat prima data musaca mi-a placut la nebunie!!!buna mai e!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rocsi si mie imi place musacaua,o fac mereu in diverse combinatii

    RăspundețiȘtergere