duminică, 23 decembrie 2012

PASTE CU BRANZA LA CUPTOR

ingrediente

  • 400 gr paste spirale
  • 250 gr cascaval ras
  • 200 gr telemea de vaca rasa
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 4 linguri smantana
  • unt si pesmet pentru uns vasul

Mod de preparare reteta Paste cu branza la cuptor

Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga. Le punem intr-o sita, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Separam albusurile de galbenusuri la 4 oua. Batem spuma albusurile cu sare, adaugam galbenusurile, 3 linguri de smantana, untul, laptele si amestecam bine. Punem telemeaua si o parte din cascaval. Adaugam si pastele si omogenizam compozitia,a mestecand incet.
Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu pesmet in care turnam budinca si restul de cascaval. Batem cele doua oua ramase cu sare, adaugam lingura de smantana si turnam peste cascavalul ras. Dam la cuptorul preincalzit cam 60 minute, pana se rumeneste frumos compozitia.




3 comentarii:

  1. Ce bine arata!!... Ador pastele...!... NU cred ca voi face prea curand, dar cu siguranta ca va fi in meniu la inceputul anului urmator!!!
    Sarbatori fericite!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis si eu ador pastele.Multumesc de vizita.Sarbatori fericite si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere