luni, 23 august 2010

TARTA CU CIUPERCI SI CARNE DE PUI


este foarte buna atat calde cat si rece calda se poate servi chiar si cu paine si o salata de rosii rece se poate servi si cu iaurt este buna de luat si la serviciu 

Ingrediente

  • 600gr aluat foietaj
  • 1borcan ciuperci
  • 1piept de pui mai mic
  • 2oua+1ou pt uns
  • 100gr cascaval
  • 100gr parmezan
  • 200gr smantana
  • sare,piper,vegeta
  • 3linguri unt sau margarina

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Intr-o tigaie se pune untul si se topeste.Ciupercile se taie marunt,la fel si carnea se taie cubulete foarte mici si se toarna peste untul topit.Se lasa pe foc,amestecand din cand in cand,pana cand compozitia nu mai are zeama,apoi se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale cu sare,piper si putina vegeta,dupa gust,se amesteca cu cascavalul,parmezanul si smantana.Compozitia se rastoarna peste cea de carne cu ciuperci si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat de foietaj dezghetat(restul de foietaj se pastreaza) si se toarna peste al compozitia pregatita,niveland bine suprafata.Restul de foietaj ramas se taie fasii si se pune peste tarta.
Se bate un ou cu un praf de sare si se unge tarta pe deasupra.
Se da la cuptor 40 minute,pana se rumeneste frumos.
Se scoate si se lasa la racit cateva minute,apoi se poate taia

Reteta in imagini

vineri, 20 august 2010

MUSACA DE VINETE CU SOS BECHAMEL


  • 5vinete
  • 1ardei gras
  • 2cepe
  • 5rosii mari
  • 1legatura patrunjel
  • sare,piper,vegeta
    • 5linguri rase de faina
    • 3linguri rase de unt
    • 400ml lapte
    • 600gr carne tocata amestec

    Mod de preparare

    Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.
    Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.
    Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
    Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat devinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.
    Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.

    Reteta in imagini

    CIORBA DE PUI


    • piept de pui mai mare
    • 1ardei capia rosu
    • 1ardei capia galben
    • sare
    • piper
    • .vegeta
    • 1morcov mai mare
    • 6 cartofi
    • 1pastarnac
    • 1ceapa mare
    • 1legatura patrunjel
    • 500ml bors(sau bors magic de la knoor sau maggi 2-3linguri,dupa gust

      Mod de preparare

      Se curata zarzavaturile,se spala si se taie bucati mici(fara cartofi) si se inabusa in putin ulei cu 4-5linguri de apa.Cand incep sa se inmoaie zarzavaturile,se adauga pieptul de pui taiat cubulete,se completeaza cu putina apa,se sareaza si se pipereaza si se lasa sa fiarba pana se albeste carnea,cu capacul pus.
      Se completeaza cu 3litri de apa,se pun cartofii curatati si taiati cubulete,se pune putina vegeta si se lasa sa fiarba inca 20-25minute.
      Spre sfarsit se acreste cu bors,se mai condimenteaza daca trebuie si se pune patrunjelul tocat marunt.

      Tipsuri

      • 1se serveste cu smantana
      • 2se poate drege cu doua galbenusuri batute cu smantana

      Reteta in imagini

    luni, 9 august 2010

    VINETE UMPLUTE

    Ingrediente

    • 4vinete mari
    • 400gr carne tocata amestec
    • 1borcan ciuperci
    • 1ardei mic capia
    • 2rosii
    • 150ml suc de rosii
    • 1pumn de paste fundite(sau altceva)
    • 3cepe verzi(sau o ceapa alba)
    • 150gr cascaval
    •  


    • oergano,busuioc,nucsoara
    • 1morcov
    • piper,sare

    Mod de preparare

    Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin.
    Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc.
    Miezul de la vinete si legumele taiate bucati mai mici se pun in robot si se toaca.Tocam si ciupercile.
    Intr-o craticioara punem pe foc,ulei si legumele tocate si lasam putin,apoi adaugam ciupercile si carnea tocata,
    spre sfasit,dupa 15minute,se adauga sare,piper,busuioc,oregano,sucul de rosii si un praf de nucsoara(dupa gust).
    Cu compozitia pregatita se umplu vinetele scobite si se pun intr-o tava si se dau la cuptor 40minute.
    Intre timp se pune apa la fiert cu sare si se rastoarna pastele,se fierb dupa instructiunile de pe punga,iar cand sunt gata,se scurg si se dau printr-un jet de apa rece.
    Se scot vinetele dupa 40minute si se pun peste ele pastele,cascavalul ras si parmezan si se mai da la cuptor inca 10-15minute.


      TARTA CU BRANZA DULCE,FANTA SI ALMETTE




      Ingrediente

      • pentru blat:
      • 6oua
      • 6linguri de zahar
      • 100ml ulei
      • 4linguri faina
      • 1praf de copt
      • 2linguri cacaoa
      • 1lingura amidon alimentar
      • pt crema:
      • 150gr margarina RAMA
      • 100gr zahar pudra
      • 200gr branza dulce
      • 2 cutii crema de branza cu smantana almette
      • coaja de la o portocala,chiar doua
      • 1plic zahar vanilat
      • pt glazura:
      • 700ml suc Fanta
      • 2plicuri budinca de vanilie
      • 3linguri zahar
      • 2linguri amidon alimentar

      Mod de preparare

      Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.
      Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita inainte.
      Ungi o forma de tort cu diam de 26cm cu margarina RAMA si o tapetezi cu faina in care rastorni compozitia si dai la cuptor 30-40minute.
      Intre timp,amesteci branza dulce cu almette si margarina RAMA moale(lasata la temperatura camerei),adaugi zaharul si zaharul vanilat,coaja de la portocala,omogenizezi bine.
      Lasi blatul sa se raceasca,apoi rastorni crema de branza deasupra.
      Intr-o craticioara pui sucul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugi zaharul si budinca,apoi amidonul si lasi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa compozitia.Lasi sa se raceasca glazura,apoi torni peste crema de branza.
      Lasi la rece cateva ore.

      Reteta in imagini


      SUPA DEASA CU TEIETEI





      Ingrediente

      • 1piept de pui
      • 2cartofi
      • 1ceapa
      • 1/2punga legume juliene congelate
      • sare,piper,vegeta
      • teietei lati

      Mod de preparare

      Spalam carnea de pui si o taiem bucatele mici.Intr-o oala punem apa la fiert,adaugam carnea si ceapa intreaga,cartofii curatati si taiati cubulete.Cand incepe sa fiarba apa,adaugam sare,piper si vegeta si lasam la fiert pana se inmoaie carnea,20-30minute.Adaugam legumele congelate si mai lasam 5minute.
      Separat,intr-o craticioara,fierbem teieteii,apoi ii adaugam in supa si mai lasam putin.Saram si mai condimentam dupa gust,presaram patrunjelul tocat

      Reteta in imagini


      HAMBURGHER IN PORTOFEL




      Ingrediente

      • 2bucati de portofele din paine
      • 2hamburgheri din carne congelati
      • 2rosii
      • ceapa verde
      • ketchup
      • sos remoulade(sau maioneza,sau sos de usturoi),
      • 2felii de cascaval felii
      • 3cartofi
                     
      • Portii: 2
      • Timp de preparare: sub 30 min

      Mod de preparare

      Se curata cartofii si se taie feliie  subtiri si se pun la prajit in ulei.
      Hamburgherii semipreparati se pun in ulei incins si se prajesc pe ambele partii pana prind o culoare aurie.
      Se incalzesc portofelele din paine in cuptorul cu microunde cateva clipe,apoi se ung cu sos remoulade si ketcup,se pun hamburgherii,cartofii prajiti,cascavalul felii,rosiile taiate marunt si ceapa verde taiata rondele.

      Reteta in imagini

      Hamburgher in portofel - postat de ela :: Aperitive

      SUPA CU PERISOARE


      Ingrediente

      • 3cartofi
      • 2morcovi
      • 1ceapa
      • 2linguri de ulei
      • 250gr piept de pui
      • 1ou
      • 1lingura de orez
      • sare,.piper,vegeta
      • patrunjel

      Mod de preparare

      Se curata legumele,se taie bucati mici,in afara de ceapa,care se lasa intreaga.Legumele se pun la fiert intr-o oala cu apa si cele doua linguri de ulei,iar cand apa incepe sa clocoteasca se pune sare,piper si vegeta(eu am pus si doua cuburi de vegeta de pui cu gust de leustean).Se pune un capac si se lasa sa fiarba la foc mic,pana se inmoaie legumele.
      Se strecoara supa,separat pastrand intr-un vas legumele scoase din supa,fara ceapa,care se arunca.
      Se pune din nou supa la fiert.
      Se toaca pieptul de pui,se adauga orezul,oul,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia.Cu mainile umede se formeaza perisoarele si se pun in supa care fierbe.
      Se lasa la foc mic inca 15-20minute,pana se fierb si perisoarele.
      Se adauga in supa si legumele pastrate la cald si se presara patrunjelul tocat marunt

      Reteta in imagini