BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

duminică, 24 aprilie 2011

TORT AMANDINA


Ingrediente

  • 8oua x2,
  • 2linguri ulei x2,
  • 30ml apa x2,
  • 200gr zahar x2,
  • 20gr cacaoa x2,
  • 8linguri faina x2,
  • 1zahar vanilatx2
  • CREMA1:
  • 3galbenusuri,
  • 120gr zahar pudra cu gust de vanilie dt Oetker,
  • 180gr unt,
  • 3linguri cacaoa,
  • CREMA2:
  • 500gr fisca lichida,
  • 3linguri cacaoa nesquik,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1lingurita cacaoa,
  • 40gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • SIROP:
  • 1plic capuccinno milka,
  • 200ml apa,
  • 3linguri zahar,
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior visine cu ciocolata


Mod de preparare

Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand.
Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil si zaharul vanilat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat.
Adaugam galbenusurile frecate si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul caruia punem o hartie de copt. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.Compozitia o punem intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina pe margini,pe fundul careia punem o hartie de copt.Dam la cuptorul preicalzit,la foc mic 30-35minute,verificam cu scobitoarea daca este copt. Scoatem si lasam sa se raceasca si intre timp facem cel de-al doilea blat. Crema1: Untul moale,lasat la temperatura camerei din timp,se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca putin,pana se omogenizeaza bine .Lasam sa se raceasca.
Crema2:Frisca o batem cu intaritorul de frisca,cacacoa si praful de cacaoa si zaharul.
Siropul:Fierbem apa cu zaharul,apoi adaugam plicul de cappuccino si lasam sa se raceasca.
Glazura:Topim untul in care punem ciocolata si lichiorul si omogenizam bine.
Taiem cele doua blaturi in doua.
ASAMBLARE :Punem prima foaie de blat pe care o insiropam,apoi ungem cu o parte din crema 2,punem a doua foaie de blat,insiropam si ungem cu crema1,apoi completam cu inca o foaie si crema 2,apoi ultima foaie peste care turnam glazura racita,decoram dupa gust si dam la frigider pana a doua zi.

Reteta in imagini

 

PASCA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE(fara aluat)


Ingrediente

  • 1kg branza dulce cremoasa de la dr.Oetker,
  • 150gr smantana,
  • 150gr stafide,
  • 6oua,
  • 200gr zahar,
  • 100gr unt,
  • 3linguri faina,
  • 1plic intaritor pt prajitura cu branza de la dr Oetker(optional),
  • 1plic zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • zahar pudra pt ornat

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90minute

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc,adaugam untul moale(lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei),zaharul vanilat si esenta de vanilie,zaharul.Adaugam branza dulce,smantana,praful pentru prajitura,stafidele.
Batem bine albusurile cu un praf de sare si le punem peste compozitia de mai sus.
Compozitia o punem intr-un vas termorezistent uns cu margarina si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,o ora.Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore,ornam cu zahar pudra.

Reteta in imagini

OUA DE PASTI


Oua de Pasti -PASTE FERICIT! tuturor



Ingrediente

  • 7oua
  • decoratiuni pt oua

Mod de preparare

SARBATORI FERICITE TUTUROR!Un Paste linistit si frumos tuturor!
Ouale se fierb 15minute,se lasa sa se raceasca putin.Se taie decoratiunile pt fiecare ou,se invelesc ouale cu ele si cu o lingura le scufundam in apa clocotita cateva secunde.

joi, 14 aprilie 2011

PIZZA RAPIDA


Ingrediente

  • 1foaie aluat proaspat pt  pizza,
  • cremvursti din piept de pui,
  • salam uscat,
  • sunca presata,
  • piper,
  • telemea,
  • cascaval,
  • masline,
  • rosii cherry,
  • ketchup,
  • smantana
  • Portii: 4
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute

Mod de preparare

Scoatem foaia de aluat si o punem cu tot cu hartie in tava.Ungem blatul cu ketchup,punem putin piper.
Taiem marunt mezelurile si le punem peste ketchup.Radem deasupra branza si cascaval ras,rosiile taiate feliute si maslinele si din loc in loc punem cateva lingurite de smantana si dam la cuptor 15-20minute pana se rumeneste frumos blatul.


Reteta in imagini

CIORBA DE DRAGAVEI (2)

scuze pt calitatea pozelor,aparatul meu a inceput sa imi faca figuri 

Ingrediente

  • 2moecovi,
  • 4fire ceapa verde,
  • 2rosii,
  • 2cartofi,
  • 4linguri orez,
  • 1cutie rosii
  • cuburi in bulion,
  • 2ardei grasi,
  • 300gr dragavei,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta de legume,
  • patrunjel,
  • marar,
  • leustean,
  • 100gr mazare verde,
  • 1pastarnac
  • 150ml bulion,
  • bors
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Curatam morcovii,pastarnacul si ardeiul gras si ii taiem marunt.Ceapa o taiem rondele.Punem legumele in putin ulei si calim la foc mic cateva minute,cu sare,piper si vegeta de legume.Adaugam apa,cartofii taiati marunt si cand incepe apa sa fiarba punem orezul si mazarea si lasam pe foc 15minute.Adaugam rosiile in bulion,sucul de rosii,rosiile decojite si tocate marunt si mai lasam 10minute.
Taiem fasii frunzele de dragavei si le punem in ciorba si mai lasam pe foc 10minute,condimentam daca mai este cazul.Spre sfarsit adaugam borsul.Oprim focul si presaram deasupra leustean,marar,patrunjel si acoperim cu un capac pentru a se intrepatrunde gustul de la leustean,patrunjel si marar.Servim cu smantana.

SALAM DE BISCUITI


pentru toti ciocolatosii....te topesti de placere... 

Ingrediente

  • 1kg ciocolata de menaj neagra,
  • 150gr unt,
  • 1cutie lapte condensat de 400gr(eu am folosit 4folii de lapte pt cafea),
  • 300gr biscuiti digestivi sau populari ,
  • 50gr biscuiti glazurati,
  • 100gr stafide,
  • 100gr nuca

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 min

Mod de preparare

Ungeti o forma de cozonac mai mica cu ulei de floarea soarelui si puneti in ea o folie de prospetime.Topiti ciocolata intr-o craticioara la bain-marie,adaugati untul si la sfarsit laptele condensat.Intre timp rupeti biscuitii bucatele mai mari,la fel si nuca,faceti-o mai marunta si impreuna cu stafidele amestecati-le intr-un vas mai mare.Amestecati cele doua compozitii foarte bine si rasturnati-le in forma de cozonac,niveland bine.Deasupra puneti biscuitii glazurati si tasati putin.Dati la rece cel putin 3ore.Rasturnati pe un platou si lasati 20minute la temperatura camerei.Ornati cu cacaoa,ciocolata topita si cu nuca

Tipsuri

  • 1folositi biscuiti cat mai tari,eu am avut doar petit beure si s-au inmuiat prea tare,nu se vad asa bine in interior
  •  

PASCA CU BRANZA DULCE






Ingrediente
  • 1kg faina,
  • 50gr drojdie,
  • 600gr zahar,
  • 400ml lapte,
  • 10oua,
  • 200gr unt,
  • 40gr coaja de portocale si lamaie,
  • 200gr stafide,
  • 3plicuri zahar vanilat,,
  • 900gr branza dulce,
  • 300gr smantana,
  • 100gris,
  • un praf de sare

  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 min

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua intregi,sarea,20gr coaja lamaie rasa si portocala,100gr stafide,1plic zahar vanilat.Se framanta bine si se lasa la dospit 1ora,sa creasca aluatul.Branza se amesteca cu 300gr zahar,smantana,6oua,2plicuri zahar vanilat,restul de coaja rasa de citrice,100gr stafide si grisul.
Se unge un vas rotund si se tapeteaza cu faina si se intinde o parte din aluat pe fundul vasului,din restul aluatului se fac suluri subtiri,se impletesc si se aseaza de jur imprejurul vasului.Se toarna la mijloc compozitia cu branza,sa unge deasupra cu un ou diluat cu apa si se da la cuptor o ora,la foc potrivit.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

FLORILE MELE PRIMAVARA 2011





























CIORBA DE DRAGAVEI



vitaminizarea de primavara.... 

Ingrediente

  • 4 bucati ceapa verde,
  • 2 morcovi,
  • 1/2 kg dragavei,
  • 3 linguri pasta de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta de legume,
  • 1 rosie,
  • leustean,
  • patrunjel,
  • bors,
  • 1 ardei gras,
  • 100 gr orez
  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Curatam morcovul si il taiem marunt.Ceapa verde o taiem rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Punem legumele in putin ulei si calim cateva minute,apoi adaugam 1,5l apa si lasam sa inceapa sa fiarba,adaugam orezul si rosia decojita si taiata cubulete,sare,piper si vegeta dupa gust si lasam pe foc 20minute.
Dragaveiul il spalam,il curatam de codite si il tocam marunt.Il adaugam in ciorba,punem si pasta de rosii si lasam sa fiarba 10 minute.Spre sfarsit adaugam bors dupa gust,mai condimentam daca trebuie.Oprim focul si presaram patrunjel si leustean tocat.
Servim cu smantana.