BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

duminică, 29 ianuarie 2012

PULPE DE PUI CU CLEMENTINE IN SOS DE PORTOCALE

Cu aceasta reteta raspund la PROVOCAREA LUNII IANUARIE gazduita de Adina(Mitinita) DULCE ROMANIE



Ingrediente


  • 12pulpe de pui inferioare
  • 250ml suc de portocale
  • 1lingura miere
  • sare
  • piper
  • condiment pentru pui
  • 2clementine
  • 1fir de praz mai mare
  • usturoi(2-3catei)
    • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

    Mod de preparare reteta PULPE DE PUI CU CLEMENTINE IN SOS DE PORTOCALE

    Incalzim intr-o craticioara 250ml suc de portocale,in care topim o lingura de miere si adaugam condimentul de pui,sare si piper dupa gust.
    Punem pulpele intr-un vas termorezistent si rasturnam sosul peste ele.
    Spalam cu apa fierbinte clementinele, le taiem felii si le punem in tava.
    Taiem rondele prazul si il adaugam in tava.
    Usturoiul il curatam si il tocam marunt si il punem deasupra.
    Dam la cuptor(eu mi-am cumparat un cuptor electric si le-am pus in el,45minute la 230grade...au iesit nemaipomenit de moi).Lasam pana se rumenesc frumos pulpele.Servim cu piure de cartofi si salata.





    vineri, 20 ianuarie 2012

    BUDINCA CU GRIS

    prezentarea nu este deosebita,cand era budinca in cuptor au venit musafiri si nu am mai avut timp de facut poze,mai ales ca i-am servit si pe ei,nu am mai stat sa o aranjez.... 

    Ingrediente

    • 4oua
    • 10linguri zahar
    • 8linguri gris
    • 1plic praf de copt
    • 500ml lapte
    • 1fiola esenta vanilie
    • scortisoara
    • zahar pudra


    Mod de preparare reteta Budinca cu gris

    Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 7linguri zahar pana ce acesta se topeste si se albeste,apoi adaugam treptat grisul amestecat cu praful de copt.
    Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam in galbenusuri,amestecand usor de jos in sus.Compozitia o punem in forme mici sau una mai mare,unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor pana se coace frumos (cam o ora maxim).
    Punem laptele cu zaharul si esenta de vanilie pe foc si lasam pana incepe sa fiarba,apoi turnam peste budinca,incet,pana budinca absoarbe tot laptele.Pudram cu scortisoara si zahar pudra.





    luni, 16 ianuarie 2012

    LEGUME GRATINATE

     

    Ingrediente

    • 400 gr broccolli congelat
    • 1 punga legume congelate(fasole verde,fasole pastai,morcovi,conopida)
    • 2 catei usturoi
    • 200 gr smantana
    • 3oua
    • unt
    • 150 gr cascaval
    • sare
    • piper

    Mod de preparare reteta Legume gratinate - La multi ani, Cris!

    Punem apa cu sare intr-o oala si cand incepe apa sa fiarba punem legumele si lasam pe foc 10minute.Scoatem legumele si le punem la scurs.
    Ungem un vas termorezistent cu unt si punem legumele in el.
    Batem ouale cu sare si piper,adaugam smantana si usturoiul pisat si adaugam sosul peste legume.Deasupra presaram cascaval ras.
    Dam la cuptor pana se rumeneste frumos compozitia.


    Reteta in imagini

    duminică, 15 ianuarie 2012

    TOCANITA DE CIUPERCI CU MAMALIGA

    ngrediente

    • 500gr ciuperci proaspete
    • 2fire praz mai mici
    • 1morcov
    • sare
    • piper
    • 2linguri smantana
    • 2linguri pasta de rosii
    • 2linguri cascaval
    • 1lingura smantana
    • patrunjel
    • malai
    • apa
    • sare
    • telemea

    Mod de preparare reteta Tocanita de ciuperci cu mamaliga

    Taiem rondele prazul,ciupercile le taiem fasii iar morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
    Punem prazul si morcovul la calit in putin ulei,apoi adaugam ciupercile,sare si piper dupa gust si lasam la foc mic cateva minute,amestecand din cand in cand.Adaugam apa cat sa acopere totul si mai lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.
    Amestecam faina cu pasta de rosii si smantana si punem peste ciuperci,mai condimentam daca trebuie si mai lasam cateva minute.Oprim focul si adaugam cascavalul ras,amestecand bine.Presaram deasupra patrunjel
    Preparam mamaliga  dintr-un litru de apa,sare si vreo 250gr malai.
    Servim ciupercile cu mamaliga si telemea rasa.


    marți, 10 ianuarie 2012

    GATITUL IN VASELE DELIMANO-marea aventura


    Am vazut reclama la vasele delimano,chiar pe blogul meu personal(daca mi-am pus si eu reclame :))) ) si mi-a placut tare mult cum aratau,sunt tare aspectuoase.

    M-am tot uitat la ele,le-am dat tarcoale ceva timp:)),am tot poposit pe blogul de la delimano...Eram in dilema,voiam tot setul,chit ca mare parte din ele le aveam la fel in versiunea de la tefal si eram multumita de ele.Dar cand imi intra ceva in cap ca imi trebuie,nu imi mai iese :)).Intamplator am ajuns sa vorbesc cu Gaby_d despre ele si concluzia a fost ca nu le mai vreau chiar daca deja facusem comanda...Dar m-a sunat cineva de la delimano si m-a convins...

    La mega-setul pe care l-am comandat in valoare de 800lei si am platit 48lei transportul,am primit gratis carte de bucate, doua vase de gatit la abur la microunde,tigaia de clatite,un bon valoric de 20lei pe care pot sa il folosesc la o comande de peste 200lei in urmatoarele opt saptamani(si care sigur va ajunge la cosul de gunoi ca nu o sa mai am cand sa il folosesc),am primit si un card de vip pe care l-am platit dar nu stiu la ce imi foloseste :)),dar este valabil un an....Cam asa a inceput totul...

    Le-am primit si mi-au placut la nebunie,mor de dragul lor...Nu am apucat sa le folosesc cum trebuie decat azi...Fiersesem niste cremvursti si niste paste im doua oale mai mici,dar inca nu imi puteam da cu parerea despre ele.Ieri insa,am facut o omleta in tigaia cea mica de 20cm si nu mi-a venit sa cred cat de repede a fost gata,nici nu am amestecat de doua ori in omleta ca a fost gata...Nu am folosit decat un strop de ulei si am pus tigaia pe foc,am lasat pana s-a inrosit manerul termic(au cam toate manere termice),am pus compozitia in tigaie si totul a fost gata cat ai clipi....

    La spalat snici nu am avut ce sa spal de pe ea.Azi am pregatit si o budinca de ciocolata in craticioara cea mai mica si a fost gata la fel de rapid.Am lasat un minut in apa calda si s-a luat tot restul de budinca din ea.Apoi am pregatit un gratar in tigaia gril si m-am indragostit iremediabil de aceasta tigaie...Carnea a fost gata mai repede decat credeam...In prima faza bucatile de carne s-au umflat si dupa aceea s-au prajit,au ramas suculente in interior si crocante in exteror,exact asa cum le fac ei reclama.Cand am luat felia de carne de pe gril,a curs zeama din ea,pe cand in tigaile obisnuite carnea se usuca...Carnea a avut un gust de parca ar fi fost fiarta si prajita in acelasi timp,avea un gust delicios....Am facut si legume in tigaia wok azi...nici nu a trebuit sa amestec in ele si au fost gata in 10minute.

    La spalat,vasele se spala singure :)) nu prea ai ce spala la ele,dai cu un burete moale,cu apa si detergent si gata.Tigaile trebuie unse doar cu putin ulei inainte de gatit(un sevetel pe care ai pus ulei este suficient).

    Mncarea este gata foarte repede.Combinatia intre invelisul de ceramica si stratul de aluminiu din exteriorul vasului difuzeaza caldura in mod constant pe toata suprafata tigaii si pastreaza intacte vitaminele si mineralele alimentelor,spun ei.

    Manerul vaselor este prevazut cu senzor termic care indica cand acestea sunt suficient de fierbinti pentru a fi folosite,inrosindu-se in partea cea mai apropiata de vas.

    In concluzie,daca vrei sa mananci sanatos si gustos,vasele de la delimano sunt perfecte.Si uite asa le-am facut reclama gratuita celor de la delimano....))
    PS:REVIN CU O COMPLETARE PESTE UN AN DE ZILE:EVITATI TIGAIA DE 20CM SI CEA DE CLATITE!!!!!CALITATEA LOR ESTE DEZASTRUOASA,CEL PUTIN TIGAIA DE 20CM ESTE PRAF SE INEGRESTE TOATA CAND O FOLOSESC SI SENZORUL TERMIC S-A DEFECTAT 



     AM GATIT AICI IN ELE:
    http://mpeptenatu.blogspot.com/2012/01/gratar-de-pui-cu-legume-preparat-in.html?spref=fb

    duminică, 8 ianuarie 2012

    GRATAR DE PUI CU LEGUME-PREPARAT IN VASELE DELIMANO


    mi-am facut cadou de craciun :)) un set de vase de la DELIMANO....le-am primit zilele astea si azi,fiind duminica,dupa o saptamana de lucru intens de dimineata pana seara,imi era tare greu si lene :))...voiam ceva rapid si bun,fara prea multa bataie de cap...si cum eram tare curioasa cum se gateste in vasele de la delimano.am trecut la treaba...treaba care a durat 30minute...am stat mult pe ganduri cand am facut comanda la vase...chiar anulasem comanda,dupa o discutie cu Gaby despre ele...dar operatoarea de la delimano care m-a sunat pentru comanda,m-a convins...si acum nu imi pare rau...chiar am mai comandat o cratita (daca afla Cristi,ma omoara,ca nu imi ajunge ca am dat 800 lei pe ele plus transportul 40:(( ).....am vrut inca o tigaie pentru ca tigaia pe care am primit-o este prea mica ca sa prajesti niste cartofi in ea sau ceva pentru doua persoane...pe cat sunt de mari tigaile de gril,cea wok si tava,pe atat de mici sunt oalele...dar ceea ce este cel mai important,este ca intr-adevar mancarea gatita in vasele astea,este minunata...carnea pregatita la gril este suculenta in interior(cand am luat bucata de carne de pe gratar,a curs zeama din ea) si crocanta in exterior,a fost gata cat ai clipi,iar legumele facute in tigaia wok s-au facut fara sa amestec mai deloc si nici nu am realizat cum s-au facut in 10minute....merita investitia,fara nici un regret...pozele nu sunt prea reusite pentru ca a fost o zi tare intunecoasa...
    Ingrediente

    2felii piept de pui dezosat
    1punga legume amestec cu ciuperci congelate
    sare
    piper
    condiment pentru pui
    tigaia gril delimano
    tigaia wok delimano


    Mod de preparare reteta Gratar de pui cu legume-pregatite in vasele DELIMANO...

    Batem feliile de pui intr-o punga si le condimentam cu condimente pentru pui.Ungem cu ulei tigaia gril,o punem pe foc si lasam pana se inroseste manerul termic si apoi punem feliile de carne si lasam cateva minute pe fiecare parte.

    Ungem cu putin ulei tigaia wok si punem pe foc.Cand s-a inrosit manerul termic rasturnam in ea punga de legume congelate si lasam pe foc cateva minute,apoi adaugam 150ml apa,sare,piper,putin condiment de legumesi lasam 10minute pe foc.Nu trebuie sa amestecam prea des caci legumele nu se prind si efectiv nu cer sa fie amestecate:)).

    Servim cu castraveti murati.






    vineri, 6 ianuarie 2012

    GALUSTE CU PRUNE


    Ingrediente

    700gr cartofi
    140gr faina
    1/2lingurita zahar
    zahar pudra
    scortisoara
    1kg prune
    pesmet
    putin unt
    1lingurita ulei
    Mod de preparare reteta Galuste cu prune

    Spalam prunele,se scot samburii si le punem la scurs.

    Fierbem cartofii in apa cu sare,ii curatam si ii mixam ca pentru piure.Adaugam faina,uleiul,1/2lingurita zahar,un praf de sare si framantam un aluat nu foarte tare.

    Imbracam fiecare pruna in cate o bucata de aluat,rotunjim si punem in apa clocotita,la foc mic si lasam sa se ridice la suprafata dupa care mai lasam putin sa fiarba,5-10minute.Scoatem galustele cu o spumiera si le punem la scurs intr-o sita.

    Calim pesmetul in putin unt,adaugam scortisoara si zahar pudra dupa gust si dam galustele prin aceasta compoziti