duminică, 4 aprilie 2010

TIRAMISU

<


Ingrediente

750 gr piscoturi
250 gr mascarpone
500 gr branza dulce
1 plic tiramisu dr.otker
200 ml lapte
2 cappuccino ciocolata
2 pliculete ness
1 cappuccino milka
200 ml frisca
5 galbenusuri
120 gr zahar pudra
2 linguri lichior cirese cu ciocolata
3 lingurite cacao
30 ml coniac
ciocolata rasa 50 gr


Mod de preparare reteta TIRAMISU

Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la bain marie pana se obtine o crema groasa dar nu se lasa sa fiarba.Se amesteca branza dulce cu mascarpone ,apoi se adauga compozitia de mai sus si lichiorul si se amesteca bine.Se lasa putin sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.Piscoturile se inmoaie cateva secunde in cafea si se pun pe un platou in straturi succesive cu crema,ultimul rand fiind crema.Se presara cu cacaoa si cu ciocolata rasa.Se lasa la rece peste noapte