duminică, 4 aprilie 2010

TORT DOBOS


Ingrediente

pt foi:
10 oua,
10 linguri zahar,
10 linguri faina
pt crema:
750ml iapte,
100gr faina,
1cappucino ciocolata(milka),
2linguri cacao,
350gr zahar,
200gr margarina,
4linguri lapte fierbinte

pt glazura:
5 linguri zahar,
3 linguri lapte,
2 linguri cacao,
50 gr margarina


Mod de preparare reteta Tort Dobos

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc laptele,faina,cacaoa,cappucino si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Separat freci untul cu zaharul si tornipeste compozitia pregatita mai devreme cand aceasta s-a racit.Tai foile in doua si le ungi cu crema.Ultima jumatate de foaie se glazureaza.Se decoreaza si se lasa la racit cateva ore