BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

duminică, 27 februarie 2011

FASOLE GALBENA CU PIEPT DE PUI






Ingrediente

1/2praz
1cartof,
2rosii,
1/2ardei gras
, 500gr piept de pui dezosat,
1borcan de fasole galbena,
sare,
piper
2lingurite boia,
50ml bulion
, marar,
verdeturi italiene,
2morcovi

  •   Timp de preparare: sub 15 minute

Mod de preparare

Prazul il tai marunt.
Cureti morcovul si il tai cubulete.
Ardeiul il taiem cubulete.
Carnea o taiem bucati mai mici.
Curatam si cartoful si il taiem cubulete.
Intr-o oala punem legumele si carnea cu putin ulei si lasam cateva minute,amestecand din cand in cand.Condimentam cu sare,piper ,verdeturi italiene dupa gust.Completam cu apa,cat sa acopere compozitia.Cand incepe sa fiarba,punem rosiile decojite,taiate marunt si fasolea si lasam sa fiarba 15minute.Punem bulionul si boiaua,mai condimentam daca este cazul si mai lasam pana au fiert bine carnea si fasolea.Spre sfarsit adaugam usturoi tocat dupa gust.
Oprim focul si presaram deasupra marar si patrunjel tocat.

Reteta in imagini

SOMON CU CARTOFI COPTI SI PERLE DE BRANZA



delicios si bun pentru cei la dieta 

Ingrediente

  • 500 gr somon,
  • 200 gr perle de branza,
  • 6 cartofi mai mici,
  • condiment pt peste,
  • 1lamaie,
  • piper,
  • patrunjel,
  • 2 linguri almette cu verdeata
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Dezghetam somonul la temperatura camerei.Preparam un sos din condimentele pt peste si zeama de la lamaie cu care ungem feliile de peste si lasam la rece cel putin 30minute.
Spalam cartofii,ii stergem si ii intepam din loc in loc cu o furculita.Ii coacem in cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului.
Ungem o tigaie cu putin ulei in care prajim pestele pe ambele parti.
Cartofii ii curatam de coaja.
Perlele de branza,almettele,sarea,piperul,putina verdeata tocata,le amestecam bine si aceasta compozitie o punem peste cartofii taiati bucati mai mici.Servim cu rosii.

Reteta in imagini

marți, 22 februarie 2011

SNITEL DE PUI

o reteta a dragei mele Ruxy,pentru ca m-am indragostit de retetele ei .... 

Ingrediente

  • 10 felii de piept de pui dezosate,
  • 2 oua,
  • o canita lapte
  • apa minerala
  • 10 linguri rase faina,
  • piper,
  • sare

Mod de preparare

Batem bine feliile de carne.
Ouale,laptele,sarea si piperul(dupa gust),le mixam bine,incorporam faina,treptat amestecand bine,apoi subtiem aluatul cu putina apa minerala.
Trecem carnea prin compozitia de mai sus si punem la prajit in putin ulei,avand grija sa intoarcem carnea de doua ori pe fiecare parte,nu trebuie lasate prea mult pentru ca se prajesc foarte repede,focul trebuie dat foarte incet.
Delicioaseeee....

Reteta in imagini

SUPA DE PUI CU TEIETEI


Ingrediente

  • 2 pulpe de pui de casa,
  • 1 ceapa,
  • 2 cartofi,
  • 2 felii gulie,
  • putin pastarnac,
  • 3 morcovi,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta de pui,
  • taitei,
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa,impreuna cu pulpele de pui.Cand incepe apa sa fiarba,condimentam dupa gust si lasam pe foc vreo 30-40minute.

Reteta in imagini

duminică, 20 februarie 2011

OREZ CU LEGUME SI CARNE DE PUI

Ingrediente

  • 1 rosie  mare
  • 1 ardei rosu
  • o ceapa
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 morcovi
  • 200gr orez
  • 2 linguri boia
  • patrunjel
  • 1piept de pui
  • sare
  • vegeta
  • 2 cuburi gaina maggi

Mod de preparare

Rosia,ardeiul,ceapa,ciupercile,morcovii,pieptul de pui se taie marunt si se distuie in putin ulei si apa cu sare si vegeta,putin piper,timp de 20minute..Se spala orezul[prefiert] si se pune peste amestecul de mai sus.Se mai fierbe vreo15 min.Se condimenteaza dupa gust.Spre sfarsit se adauga boia si patrunjel si un cubulet mic de unt



sâmbătă, 19 februarie 2011

PAPRICAS DE PUI CU PASTE

la ceaun,bineinteles :))) 

Ingrediente

  • 700 gr piept de pui dezosat,
  • 1/2 praz,
  • 2 linguri rase de boia dulce,
  • 4 linguri pline cu bulion de rosii de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri  faina
  • 3 linguri ulei
  • verdeturi italiene,
  • 1cub concentrat de pui,
  • patrunjel,
  • 1/2ardei gras,
  • 1cartof,
  • 100gr paste,
  • 2rosii,
  • 1morcov

  •   Timp de preparare: sub 60min

Mod de preparare

Prazul il taiem rondele.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Ardeiul il taiem cubulete.Pieptul de pui dezosat il taiem bucati mai mici.
Intr-o oala punem putin ulei,legumele tocate si carnea si lasam pe foc 10minute,amestecand continuu.Adaugam apa,cat sa acopere compozitia din oala si cand incepe sa fiarba,punem cartoful taiat cubulete,boiaua,sare,piper,cubul de pui,verdeturile italiene,dupa gust.Acoperim si lasam pe foc 20minute.
Intre timp fierbem pastele,le trecem printr-un jet de apa rece.Bulionul il amestecam cu faina si putina apa.
Punem in oala si bulionul si pastele si mai lasam pe foc 10minute,amestecand.Condimentam daca mai trebuie si dupa ce oprim focul presaram patrunjel tocat.



Reteta in imagini

luni, 14 februarie 2011

TORT DIPLOMAT CU MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE

al doilea tort facut de ziua mea...reteta este a Ancai,cu ceva modificari ,facut dupa gustul meu,este racoros si delicios ,reteta originala:http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-cu-fructe-de-padure-15342.html 

Ingrediente

  • 750 gr  fructe de padure congelate
  • 3oo gr  zahar pudra,
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr  iaurt cremosso,
  • 400gr mascarpone,
  • 1plic gelatina rosie+2linguri zahar+250ml zeama ramasa de la dezghetarea fructelor
  • 4 plicuri gelatina alba+6linguri zahar
  • 460 g biscuiti petit beurre
  •  100gr unt,
  • 1plic zahar vanilat
  • 2plicuri intaritor de frisca,
  • 30gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • 100gr frisca pt ornat,
  • 1esenta vanilie

Mod de preparare

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil.
Fructele de padure le lasam la dezghetat in prealabil cu zaharul pudra(30gr),intr-o strecuratoare.
Gelatina alba(transparenta) o amestecam cu 6linguri de zahar si 300ml apa si o punem pe foc la topit,fara sa o lasam sa dea in clocot.Lasam la racit.
Gelatina rosie o amestecam cu zaharul si cu 250ml zeama ramasa de la fructe si o punem pe foc la topit apoi lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu un intaritor de frisca.
Crema mascarpone o mixam cu zaharul,adaugam iaurtul,frisca batuta,2plicuri de zahar vanilat si gelatina alba si omogenizam bine.Punem peste blatul de biscuiti si nivelam bine.Dam la rece cateva ore.Ornam cu gelatina rosie si cele 100gr frisca batuta cu un intaritor de fructe.
Crema mascarpone o mixam cu iaurtul si zaharul pudra(eu l-am macinat in aparatul de macinat cafea)

Reteta in imagini

TORT APERITIV




am gasit reteta in ,,Click pofta buna'',am adaptat-o putin.este de efect pe masa si foarte bun 

Ingrediente

  • 300 gr paine neagra,
  • 100 gr unt,
  • 1legatura ceapa verde,
  • 100 gr rosii cherry,
  • 70 gr rondele de masline verzi,
  • 6-gr masline rondele negre,
  • 150 gr sunca presata,
  • 100 gr salam uscat,
  • 600 gr branza dulce,
  • 200 gr perle de branza,
  • 30 gr parmezan,
  • 5 plicuri gelatina,
  • 200 ml lapte,
  • verdeturi italiene,
  • 200 gr smantana,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 3 linguri maioneza,
  • 200 gr castraveciori murati,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel

  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120minute

 de preparare

Intr-o tava de tort de 27cm punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din tava si nivelam bine,apoi dam la rece 45minute.
Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.
Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi,ardeiul gras il taiem tot cubulete.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.
Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.
Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper dupa gust.Ornam tortul dupa gust cu smantana,castraveti,ardei,masline si presaram patrunjel tocat.

Reteta in imagini

duminică, 13 februarie 2011

BOMBOANE RAFFAELLO


reteta este a dragei mele prietene,Nadina,eu am marit cantitatile....delicios.....si rapid...

Ingrediente

500gr lapte praf, 200gr zahar pudra, 200gr unt, 5linguri smantana, 3plicuri zahar vanilat, 1esenta de vanilie, cocos, fistic

  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la frigider 30minute,apoi cu mainile umede facem bilutele pe care le tavalim apoi prin cocos.

Reteta in imagini

 

vineri, 11 februarie 2011

MINI-PIZZA IN FOIETAJ


pizzzzzaaa... 

Ingrediente

  • aluat de foietaj
  • cremvursti de pui,
  • sunca presata,
  • rondele de masline,
  • ceapa verde,
  • ardei gras,
  • cascaval sau parmezan,
  • ketchup

  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Cu o forma patrata sau rotunda,taiem aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei.Punem aluatul taiat intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Ungem fiecare bucatica cu ketchup si deasupra punem rondele de cremvursti,sunca presata taiata cubulete,ardei fasii,rondele de masline fara samburi si deasupra radem cascaval sau punem parmezan.Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se servesc calde.


TORT ANIVERSAR,dedicat tuturor prietenilor de pe bucataras.ro

pentru voi toti,pentru ca mi-ati facut ziua frumoasa,din tot sufletul si inima mea....am vrut o inima rosie,dar gelatina care se voia a fi rosie...era de fapt portocalie....dr Oetcker e de vina :))) ,multumesc tuturor pt urari...

Ingrediente

  • o conserva cockteil de fructe(820gr),
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa, un plic zahar vanilat pt frisca
  •   Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos(depinde de cuptor).Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.
Fructele din compot le punem la scur,intr-o sita.
Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.
Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.
Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.


Reteta in imagini

 

miercuri, 9 februarie 2011

PAPRICAS DE PUI CU GALUSTE


 
de cand am vazut la Ruxy reteta,mi-a ramas gandul la mancarea asta...eu am facut cu pui,nu cu curcan...delicios..... 

Ingrediente

  • 700 gr piept de pui dezosat,
  • 2 cepe
  • 2linguri rase de boia dulce,
  • 3 linguri pline cu bulion de rosii de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 2linguri  faina
  • 3 linguri ulei
  • verdeturi italiene,
  • 1cub concentrat de pui,
  • patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 3 oua,
  • sare dupa gust,
  •  10 linguri rase de faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat smantana

  •   Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam la robotul de bucatarie.
Pieptul de pui il taiem cubulete.
Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa si pieptul de pui,boiaua,sare si piper,lasam pe foc 10minute,amestecand continuu.Adaugam apoi apa,cat sa acopere compozitia si lasam la fiert cu capacul pus,20minute.
Amestecam bulionul cu faina si putina apa si punem in papricas.Punem si cubul de pui si verdeturile italiene,dupa gust si amestecam.
Pregatim galustele din ouale batute cu faina si putina sare si cu o lingurita le adaugam in papricas si mai lasam pe foc vreo 15minute,pana fierb galustele,mai condimentam daca este cazul.Oprim focul si presaram patrunjel tocat.

Reteta in imagini

luni, 7 februarie 2011

SALATA DE CARTOFI SATIOASA

am pornit sa fac o salata orientala...pana la urma am tot adaugat la ingrediente pana a iesit ce a iesit :)))),am pus din tot ce aveam prin frigider.... 

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 100 gr masline,
  • 1/2 ardei gras,
  • 3 fire ceapa verde,
  • 3 oua,
  • 4 rosii cherry,
  • 100 gr telemea de vaca,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel tocat,
  • 6 linguri maioneza,
  • 6 linguri sos remoulade,
  • 1lingura mustar,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 3castraveti murati.
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Fierbem ouale in apa cu sare 15minute.Le lasam sa se raceasca,le curatam de coaja si le taiem felii.
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare,la foc mediu,25minute din momentul in care incepe apa sa fiarba(cartofii sa fie cat mai mici).Ii punem in apa rece sa se raceasca,apoi ii curatam de coaja.Ii taiem rondele.
Taiem ceapa verde rondele.
Taiem si ardeiul gras fasii mai mici.
Telemeaua o taiem cubulete.
Rosiile le taiem cubulete.
Castravetii ii taiem rondele.
Maslinele le curatam de samburi(eu am lasat si intregi).
Amestecam cu grija toate ingredientele,sa nu se sfarame,saram si piperam dupa gust,apoi turnam sosul si amestecam bine din nou.La sfrasit presaram deasupra patrunjel tocat.


miercuri, 2 februarie 2011

CIORBA DE CARTOFI

inca o ciorba ......:)))),cred ca mai urmeaza si una de fasole :)))) 

Ingrediente

  • 700gr cartofi,
  • 1ardei gras,
  • 3-4fire ceapa verde(sau una alba),
  • 1rosie,
  • 200gr legume pt ciorba congelate,
  • tarhon,
  • patrunjel,
  • marar,
  • leustean,
  • telina,300ml bors,
  • 300ml bulion de casa

  • Timp de preparare: sub minute

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa.Curatam si taiem cubulete ardeiul.Punem intr-o oala(eu am folosit tuciul),cu putin ulei si lasam pe foc 5minute,amestecand din cand in cand.Completam cu apa si cand incepe sa fiarba apa,punem cartofii curatati si taiati cubulete si legumele congelate si lasam sa fiarba 15minute.Adaugam bulionul,rosia decojita si taiata marunt,condimentam cu sare,piper,tarhon si vegeta dupa gust si punem borsul fiert separat in prealabil.Mai condimentam daca este cazul si mai lasam pe foc pana s-au inmuiat toate legumele.Oprim focul si presaram deasupra verdeturile tocate fin.Servim cu smantana.

Reteta in imagini

marți, 1 februarie 2011

MAZARE CU PIEPT DE PUI


Ingrediente

  • 1kg mazare cu morcovi congelata,
  • 1ceapa,
  • 500gr piept de pui dezosat,
  • 300ml bulion de casa+3linguri,
  • 2linguri faina,
  • patrunjel,
  • marar,
  • verdeturi italiene

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt.Punem la calit cateva minute,in putin ulei.
Taiem cubulete carnea si o punem peste ceapa si lasam 10minute,amestecand din cand in cand,apoi turnam apa.Cand incepe sa fiarba apa punem sare,piper,vegeta si mai lasam 20minute,apoi turnam mazarea si morcovii,bulionul si mai lasam 15minute.Amestecam cele 3linguri de bulion cu faina si punem in mancare si mai lasam cateva minute.Mai condimentam daca este cazul,punem si verdeturile italiene dupa gust(se poate si fara).Oprim focul si presaram deasupra marar si patrunjel tocat.Servim cu piure de cartofi si muraturi.

Reteta in imagini