BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

luni, 30 mai 2011

CIORBA DE PUI CU CIUPERCI


Ingrediente
  • 1 piept de pui,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 4 fire ceapa verde,
  • 2 morcovi,
  • 500 gr ciuperci, 
  • 1cutie rosii bucati in bulion, 
  • 2 cartofi,
  • 500 ml bors, 
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel,
  • leustean
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Curatam morcovii si ii taiem marunt. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt. Punem legumele si carnea in putin ulei(fara cartofi) si calim cateva minute, apoi adaugam apa si restul de ciuperci curatate si taiate felii, cartofii,condimentam si lasam pe foc cu capacul pus, 20minute. Adaugam si rosiile in bulion si mai lasam 10minute. Completam cu borsul fiert in prealabil, mai condimentam daca trebuie si punem si taiteii, mai lasam vreo 2-3minute, oprim focul si presaram leustean si patrunjel si punem capacul cateva minute.
Servim cu smantana.



duminică, 29 mai 2011

GEM DE CAPSUNI



Ingrediente

  • 1plic gelfix 3:1,de la dr Oetker,
  • 1kg capsuni,
  • 1plic sare de lamaie dr Oetker,
  • 350gr zahar

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.
Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam pe foc 10minute de cand da primul clocot,amestecand continuu.Punem pe o farfurie o lingurita de gem pentru a verifica daca s-a inchegat.
Se toarna gemul in borcane mici,spalate si uscate(sterilizate) cu un polonic si o palnie pusa desupra borcanului.Dupa ce punem capacele,rasturnam borcanele si se lasa sa stea pe capac vreo 5minute pentru o mai buna omogenizareBorcanele se pot rasturna alternativ,de cateva ori,pt o buna omogenizare..Punem borcanele intr-o patura groasa si le acoperim,le lasam asa pana a doua zi.

duminică, 22 mai 2011

PRAJITURA CU FRISCA SI CAPSUNI



la multi ani! sotului meu,pe care il mai cheama si Constantin....la multi ani,tuturor Constantinilor si Elenelor....cu intarziere:)) 

Ingrediente

  • PENTRU BLAT:
  • 4oua,
  • 4linguri de zahar,
  • 4linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare
  • PENTRU CREMA:
  • 375(400)gr iaurt natural,
  • 300ml frisca lichida,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 4linguri zahar pudra,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • 4linguri gem de capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri de zahar),
  • PENTRU DECOR:
  • 500gr capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri zahar)

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 min

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.
Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.
Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.
Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.