miercuri, 8 decembrie 2010

CHEC APERITIV

Ingrediente

* carne tocata 1 kg, amestec,
* 1conopida mică,
* 1morcov,
* ceapa verde 1fir,
* marar,
* patrunjel,
* 4felii kaizer,
* 2oua,
* 2felii paine veche,
* 1lingurita cimbru,
* un praf de nucsoara macinata,
* Sare, piper

* Portii: 6
* TIMP de preparare: sub 90 minute



Mod de preparare:

Spalam conopida si o punem la fiert in apa cu sare,timp de 5minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa.
Ceapa o taiem rondele, curatam morcovul si il  taiem bucati mici

Ceapa, morcovul, carnea tocata, ouale patrunjelul, mararul tocat si, painea inmuiata in apa, cimbrul Nucsoara, sarea si piperul, taiat cubulete kaizerul, le punem toate intr-un castron mai mare si le amestecam cu mana cu bine.

Intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu pesmet punem jumatate din  compozitia de carne peste care punem conopida,apoi inca un strat de carne.Presam bine,mai ales pe margini si dam la cuptor 50 de 60 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.Lasam 30 minute inainte sa il taiem.


Servim cu piure de cartofi si salata.
Tipsuri: se poate rade cascaval deasupra cu 10minute inainte de a-l scoate din cuptor sau imediat dupa ce este gata.