marți, 7 decembrie 2010

PRAJITURA CU PIERSICI SI MASCARPONE



am transformat tortul de mere cu mascarpone in prajitura cu piersici si mascarpone :))) asa cum am promis ca o voi face.... 

Ingrediente

BLAT:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 1plic zahar vanilat
CREMA DE PIERSICI:
  • 1borcan mare de compot de piersici,
  • 2 plicuri gelatina,
  • 4 linguri zahar,
  • zeama de compot
CREMA ALBA:
  • 400 gr crema mascarpone,
  • 60 gr zahar pudra cu gust de vanile,
  • 1 plic intaritor de frisca,
  • 250 gr frisca lichida,
ORNAT:
  • cocos colorat
  • Portii: 10

Mod de preparare

BLAT:
Se separa ouale,se bat albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile pe rand,apoi adaugam faina,amestecand usor.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 35minute,pana se coace frumos blatul.
CREMA DE PIERSICI:
Intr-o craticioara punem gelatina cu zaharul,adaugam zeama din compot competata cu apa pana la 400ml si punem pe foc putin pana se ingroasa gelatina(un clocot).Oprim focul si lasam sa se raceasca pana taiem piersicile lasate la scurs intr-o sita pe care le adaugam in gelatina si amestecam bine.
CREMA ALBA:
Frisca lichida si intaritorul de friscale mixam bine cu zaharul pudra,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam putin.
ASAMBLARE:
Scoatem blatul din tava si ii dam jos hartia de copt,apoi il punem din nou in tava,adaugam peste el piersicile cu gelatina,nivelam si adaugam crema alba,nivelam bine din nou si presaram cocosul.Dam la frigider cateva ore.

Reteta in imagini

poze cu etapele prepararii