miercuri, 15 decembrie 2010

SUPA DE FASOLE GALBENA CU KAIZER

musafirii din seara aceasta au mancat si au fost incantati.....au spus ca a fost foarte buna.... 

Ingrediente

  • 800gr fasole galbena,
  • 400gr cartofi,
  • 150gr kaizer,
  • 2linguri faina,
  • 2morcovi,
  • 3fire ceapa verde,
  • 1catel de usturoi,
  • smantana,
  • patrunlel,
  • sare,
  • piper,
  • Portii: 6
  • Timp de preparare:sub 60minute

Mod de preparare

Pui o oala cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba pui fasolea taiata bucati mai mici,morcovii curatati si taiati rondele,cartofii curatati si taiati cubulete si lasi sa fiarba 30minute,pana se inmoaie legumele.
Separat,intr-o cratita,pui putin ulei in care prajesti cateva minute kaizerul taiat fasii.Scoti kaizerul si il pui in supa.In uleiul ramas de la prajit,pui ceapa verde tocata marunt si o calesti un minut,apoi adaugi faina,amesteci bine si lasi inca un minut pe foc,apoi torni in supa si mai lasi la fiert 10minute.Sarezi si piperezi dupa gust.Stingi focul si presari deasupra patrunjel si marar tocat.Servesti cu smantana.

Reteta in imagini