vineri, 10 decembrie 2010

CHIFTELUTE MARINATE IN SOS DE ROSII

una din mancarurile mele preferate.... 

Ingrediente

  • 600gr carne tocata amestec,
  • 1ceapa,
  • 1catel de usturoi,
  • 50ml smantana,
  • 1lingura ketchup,
  • 1ou,
  • 2linguri pesmet,
  • 2linguri patrunjel,
  • sare,piper,
  • ulei de masline,
  • 150gr mozzarela sau cascaval ras,
  • 2conserve mici rosii in bulion(sau una mare),
  • 40oml suc de rosii sau bulion
  • Portii: 6
  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Se prepara chiftelele din carnea tocata,smantana,ketchup,ou,pesmet,patrunjelul tocat,sare si piper.Se amesteca toate ingredientele foarte bine si cu mana se formeaza chftele mai marisoare.Se prajesc in ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa la scurs pe o sita.
Se pu doua linguri de ulei intr-o craticioara in care se pun la calit ceapa si usturoiul trecute prin robot si tocate foarte marunt.Se lasa cateva minute,amestecand din cand in cand,apoi se rastoarna rosiile in bulion si bulionul,se sareaza si se pipereaza dupa gust,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 15minute,amestecand din cand in cand.Se opreste focul si se presara busuioc dupa gust si se pun in sos,sa se topeasca felii de mozzarela sau cascaval ras.
Servim cu piure de cartofi.