miercuri, 15 decembrie 2010

ESCALOP DE VITEL CU CIUPERCI

una din mancarurile de care nu ma mai satur...... 

Ingrediente

  • 600gr pulpa de vitel,
  • 2conserve ciuperci,
  • 2fire ceapa verde,
  • 5linguri smantana,
  • 150ml vin alb,
  • 30gr unt,
  • sare,piper,
  • 1cub vegeta de vita,
  • usturoi,
  • 1foaie dafin
  • Portii: 4
  •   Timp de preparare: sub 60minute

Mod de preparare

Carnea se taie fasii subtiri si se pune la prajit la foc puternic,amestecand continuu pana se rumeneste frumos.
In untul ramas se pune ceapa taiata marunt,usturoiul pisat cu putina apa si se lasa la distuit 1ominute,avand grija sa nu se arda.Adaugam ciupercile taiate felii,foaia de dafin si mai lasam la calit 10minute,completand cu putina apa,sa nu se prinda de oala.Adaugam si carnea,completam cu apa cat sa acopere totul si mai lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.Adaugam vinul,sare,piper si cubul de vegeta si mai lasam sa fiarba pana scade zeama.Punem smantana si mai lasam cateva minute.Stingem focul si presaram deasupra patrunjelServim cu piure de cartofi si salata.